Over Ons

BORSBOOM Grondwatertechniek B.V.

Borsboom Grondwatertechniek levert u een krachtige bemaling voor alle mogelijke toepassingen. Van diverse soorten kelders, bouwputten, ondergrondse tanks tot aan riool-, kabel- en leidingprojecten. Ongeacht het project verzorgt Borsboom voor u de best mogelijke tijdelijke bemaling.

Wij combineren praktische technische ervaring van bemalingen met onderliggende theoretische kennis. Dankzij volledige certificering conform BRL12000 kunnen wij u vanaf de voorbereiding tot aan de uitvoering vakkundig bijstaan.

Geschiedenis

1950 Oprichting

Dagelijks plaatsen wij met veel plezier diverse bemalingen. De oorsprong van Borsboom Grondwatertechniek ligt in 1950, toen Henk Borsboom op 19 februari 1950 het bronbemalingsbedrijf heeft opgericht onder de naam Grondboorbedrijf H. Borsboom.

Het bedrijf is begonnen in de Zwetstraat in Den Haag, en verhuisde nadat zonen Wouter en René bij het bedrijf zijn gekomen naar het Dekkershoekje in Loosduinen onder de naam H. Borsboom & Zonen.

 

De zonen Wouter en René hebben het bedrijf in de jaren ’70 voortgezet onder de naam W&R Borsboom. In 1977 is het bedrijf vanaf het Dekkershoekje verhuisd naar de het huidige adres aan de Spoorlaan 7 te Den Haag.

Bemaling La Fenetre, 2003

In 1998 heeft Eelco Borsboom het bedrijf overgenomen en is enige tijd later de huidige naam Borsboom Grondwatertechniek B.V. ontstaan. Sinds 2020 is Richard van der Does, werkzaam in het bedrijf sinds 2007, mede-eigenaar van Borsboom Grondwatertechniek B.V.. Het huidige team bestaat uit circa 20 mensen en werkt dagelijks vol enthousiasme aan mooie bemalingen.